Furia – Oglinda Puterii și Creativității mele

Furia – Oglinda Puterii și Creativității mele

Știm că experiențele părinților noștri i-au modelat pe aceștia în cine sunt ei. Noi, copiii lor, am modelat comportamentele și atitudinile observate la părinți, perpetuând un ciclu care se întinde pe mai multe generații.

Această imitație, de cele mai multe ori inconștientă, poate uneori să fie un conductor important pentru transmiterea neintenționată a comportamentelor negative sau a traumelor nerezolvate. Dar, după cum se dovedește, există o componentă biologică și psihologică a modului în care se întâmplă acest lucru. Acest fenomen este cunoscut sub numele de traume transgeneraționale.

Teoria memoriei celulare vine și ne expune că amintirile și experiențele nu sunt doar produse ale minții, ci pot fi de asemenea stocate la nivel celular și chiar transmise genetic. Iar epigenetica vine și ne arată că experiențele de viață pot influența modul în care genele sunt exprimate, fără a altera structura ADN-ului. Aceste modificări, transmise de la o generație la alta, pot avea un impact semnificativ asupra comportamentului și sănătății urmașilor.

Acest lucru înseamnă că nu moștenim doar comportamente, talente și abilități, ci de multe ori și emoții puternice pe care părinții sau bunicii noștri le-au experimentat intens.

Este important să vedem că trecutul familial ne influențează, fie că vrem sau nu vrem prezentul și viitorul. Iar prin recunoașterea trecutului și a modelului transgenerațional ne putem înțelege cel mai bine propria poveste și construi în drum pozitiv nouă și generațiilor viitoare.

La acest atelier te invit să explorăm împreună modelele emoționale din familia ta și în mod deosebit emoție pe care multe generații au inhibat-o sau au manifestat-o inadecvat – FURIA.

Furia ne mișcă. Furia este elementul focului. Cu focul putem face o lucrare de artă frumoasă sau putem să ne ardem casa, chiar și cu cei pe care îi iubim și noi în interior. Furia poate fi, de asemenea, ca un cărbune fierbinte, rănindu-l în tăcere pe cel care o deține. Dar mânia sănătoasă poate să lumineze și să ne arate calea către schimbare. Furia poate determina oamenii să acorde atenție la ceea ce trebuie privit pentru a vindeca, transforma și crește. Ea ne vorbește despre lipsuri, doruri, dorințe, nevoi, limitări și aduce acțiune, putere și creativitate vieții noastre.

Purtăm în noi multe povești prin emoțiile pe care le (re)simțim. Unele sunt ale noastre, altele ale predecesorilor noștri, dar toate emoțiile sunt destinate să ne conecteze mai profund la mișcările lumii și la mișcarea propriilor noastre suflete.

Te invit pe 20 iulie 2024 să facem împreună o exploare terapeutică și psihogenealogică a furie care a călătorit prin familia ta până la tine.

În cadrul acestui atelier vei descoperi:

  • cum te-a influențat istoria de viață;
  • tiparele relaționare în care am crescut și cum ne influențează în prezent;
  • istoria conflictelor din familie;
  •  identificarea și înțelegerea emoțiilor;
  •  identificarea convingerilor limitative legate de furie și exprimarea acesteia, preluate din sistemul familial;
  • cum te poți conecta la furie într-o modalitatea non-invazivă pentru tine și pentru ceilalți;
  • cum poți folosi furia pentru a înțelege nevoile de bază și așteptările tale și cele ale predecesorilor tăi.

Pentru cine este acest atelier:

  • pentru cei care doresc să înțeleagă și să-și îmbunătățească dinamica relațională;
  • pentru cei care se simt copleșiți de emoții puternice sau care cred că nu le aparțin;
  • celor care doresc să își înțeleagă modelul transgenerațional al furiei și care vor să se înțeleagă mai bine și să construiască o relație armoniasă cu ei și cei din jur.

Cum vom lucra:

Furia – Oglinda puterii și creativității mele” este un workshop terapeutic și transgenerațional unde vom folosi tehnici și metode terapeutice adleriene și din terapia de familie și jocul terapeutic Rădăcini Puternice®, instrumentul metodei Generation-Code® (despre joc https://generationcode.ro/radacini-puternice/ ).

Unde: în Brașov, zona Coresi. Locația exactă va fi comunicată celor înscriși
Când: 20 iulie, ora 14.
Durată sedință: 6 ore
Cost: 300 lei/persoană

Atelierul se va desfășura dacă există cel puțin 4 persoane înscrise.

Termen limită pentru înscriere: 15.07.2024
Participarea la atelier se face prin rezervarea și confirmarea locului, achitând in contul specificat de organizator taxa de inscriere, pana la 15 iulie 2024.

Înscrierea se poate face la contact@catalinaserban.ro.

Despre facilitator:
Cătălina Șerban – Psiholog clinician specialist, Psihoterapeut adlerian, de familie și cuplu, Consilier Rădăcini Puternice® (mai multe despre mine: www.catalinaserban.ro)

Multă bucurie pentru tine dacă aceasta este și călătoria ta,
Cătălina

Alte articole

Go to Top